Προφίλ

Στο ζαχαροπλαστείο Μελίκρητον δημιουργούμε εικόνες που συνδέονται με γευστικές αναμνήσεις

Η “γλυκιά” μας ιστορία, μάς ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω. Για την ακρίβεια στο 1939, όπου ένας φιλόδοξος νέος ξεκινά διστακτικά να εκφράζει την αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική. Ο Δημήτρης Λευκαδίτης λοιπόν, ή όπως συνήθιζε να τον αποκαλεί η οικογένεια, ο παππούς ο Μήτσος, ανοίγει ένα όμορφο και γραφικό ζαχαροπλαστείο. Μολονότι οι γνώσεις του και οι πόροι του ήταν μηδενικοί, η αποφασιστικότητα, το μεράκι και ο ζήλος του, τον βοήθησαν να εξελιχθεί.

Αναβαθμίζοντας σταδιακά τη μικρή γραμμή παραγωγής του και προσθέτοντας ολοένα και περισσότερους κωδικούς, φτάνουμε στο σημείο όπου ο γιος του, ο Αντώνης, μπαίνει στην επιχείρηση και λίγο μόλις χρόνια αργότερα έχει δείξει πως η αγάπη του για τη ζαχαροπλαστική ήταν η κληρονομιά του. Με πολύ μεράκι ο Αντώνης Λευκαδίτης αποφασίζει να ιδρύσει νέο κατάστημα ζαχαροπλαστικής στο κέντρο της όμορφης πόλης της Δράμας, ονόματι “Κυψέλη”. Με σύμμαχο τη σύζυγό του, Χαρούλα, καταφέρνει να κατακτήσει τις καρδιές των Δραμινών.

Περνώντας ο καιρός μεταφέρουν το εργαστήριο στην Αγία Βαρβάρα, εξοπλίζοντάς το με νέες ιδέες, εκσυγχρονισμένα μηχανήματα και εξειδικευμένο προσωπικό. Και τότε, η μικρότερη κόρη του Αντώνη, η Έλσα, παίρνει την απόφαση να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση, μπαίνοντας στην επιχείρηση με σκοπό την επιτυχία. Για πρώτη φορά η επιχείρηση επεκτείνεται και εκτός των συνόρων της Δράμας σε χονδρική πώληση, στην Καβάλα, στην Ξάνθη και στις Σέρρες. Πλέον η ανάγκη για σύγχρονο χώρο και εξοπλισμό, οδηγούν στο άνοιγμα νέου εργαστηρίου στη Νέα Αμισσό, στο τέλος του 2009. Φρέσκιες ιδέες, φιλοδοξία, μεράκι και σίγουρα πολλή αγάπη, είναι μερικά από τα “μυστικά συστατικά” της επιχείρησης.

Με νέο όνομα “ΜΕΛΊΚΡΗΤΟΝ” αλλά πάντα σεβόμενοι την παράδοση και την καταγωγή μας, φτάνουμε στο σήμερα. Ο γιος και η κόρη της Έλσας Λευκαδίτου, ο Βασίλης και η Χαρά, έρχονται ως η τέταρτη γενιά να εξελίξουν την οικογένεια “Μελίκρητον”. Λίγα χρόνια αργότερα, ανοίγει το δεύτερο κατάστημά μας στο κέντρο της Δράμας λειτουργώντας ως καφέ-ζαχαροπλαστείο. Το τρίτο κατάστημα λιανικής μας στη Νέα Ζίχνη Σερρών και το τέταρτο καφέ-ζαχαροπλαστείο στην Προσοτσάνη Δράμας. Δεν παύουμε να προσπαθούμε να σας ευχαριστούμε καθημερινά και δεν αναπαυόμαστε. Σκοπός μας, η οικογένεια “Μελίκρητον” να σας συνοδεύει στις πιο όμορφες στιγμές σας. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια.

Με εκτίμηση Έλσα Λευκαδίτου. 70 χρόνια οικογενειακής παράδοσης.

  • Αυθεντικά μοναδικά προϊόντα Συνεχίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να δημιουργούμε
  • Μοναδική αισθητική Δημιουργούμε γλυκά μοναδικής εμφάνισης
  • Πιστοποίηση ποιότητας Διαθέτουμε πιστοποιήσεις για το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής

150

Κωδικοί προϊόντος

26

Σχέδια τούρτας

70

Χρόνια εμπειρίας

7

Μοναδικά προϊόντα

Δείτε το βίντεο

Welcome

Σας περιμένουμε

team